fbpx

Za vsa naročila nad 80 € brezplačna poštnina.

Za vsa naročila nad 80 € brezplačna poštnina.

Ideje za božična darila

Ideje za božična darila v mesecu decembru so velikokrat misija nemogoče. Mesec december je mesec obdarovanj. Meni osebno materialna darila ne pomenijo toliko, kot mi pomeni praznični čas preživet z družino. Vendar je obdarovanje postalo tradicija in ko družina skupaj ob smrekici odpira darila in se vsakemu nariše nasmeh na obraz, mi je toplo pri srcu. Sama najbolj cenim darila kupljena in narejena z ljubeznijo, zato so ideje za božična darila mala mal’ca, ko dobro razmislim o osebi, ki ji nekaj podarjam.

December je mesec, ko najbolj pomembne vrednote v mojem življenju še bolj zaživijo. To so družina, ljubezen in mir. 

Zelo rada podarim kar svoje lastne kvačkane izdelke, kot so kvačkane kapice in košarice, saj te izdelujem s srcem. Izdelke si lahko ogledaš tukaj.

SLOVENSKA DARILA SO NAJLEPŠA

Kljub temu, da darila zame niso najpomembnejši del tega prazničnega meseca, sem vseeno vesela slovenskih daril. Ta me spominjajo na otroštvo in mladost, ko ni bilo na policah trgovin na tisoče izdelkov.

Časi so danes drugačni, vendar ne smemo pozabiti nekaterih vrednot iz tistih časov. Zato imam nekaj nasvetov, kako izbrati darila, ki imajo globlji pomen.

KAJ KUPITI ZA BOŽIČ?

Včasih se to zdi nemogoča misija – kupiti nekaj, kar bo obdarovancu všeč in kar bo kupljeno iz srca. Vendar pravim, da si je namesto vprašanja »kaj kupiti za božič«, boljše postaviti vprašanje, »kako kupovati za božič«.

KAKO KUPOVATI ZA BOŽIČ

Zmanjšaj pomembnost božičnih daril. 

Spoznaj, da to ni najpomembnejši del božiča. Tudi, če v tvoji družini božiča ne praznujete posebej v krščanskem duhu, ima ta praznik še vedno lahko pomen družine, tradicije, miru in hvaležnosti. Zazri se okoli sebe in bodi hvaležna za vse, kar imaš. Darila, ki jih podarjaš imajo lahko manj denarne vrednosti in več ljubezni. Tudi, če se zgodi, da je obdarovanec pričakoval več, se boš ti zavedala, da so tvoje vrednote in prioritete na pravem mestu.

Določi si proračun in se ga drži.

Ko imaš svoj pomen božiča razčiščen, lahko jasno določiš, koliko boš porabila za vsakega obdarovanca. Od tega ne odstopaj in se ne obremenjuj s tem, da je neka stvar za pikico boljša, kot druga.

Kje iskati ideje za božična darila?

To je morda malce nenavaden nasvet, ki se ga ne rabiš stoodstotno držati, vendar je smiseln. Pomisli, koliko izbire je na spletu. Ker je toliko izbire, je tudi cenovni razpon večji, kot v lokalnih trgovinah. Če pobrskaš po socialnih omrežjih, lahko najdeš stotine slovenskih trgovcev in ustvarjalcev.

Vesela bom, če boš sledila mojim socialnim omrežjem, kjer lahko vidiš in naročiš darila iz Marjine košare, prav tako te bodo ta vodila tudi do drugih podobnih trgovin.

Razmisli kakšna je ta oseba in kateri so njeni interesi. S čim se ukvarja, kje dela, kakšen slog ima, katero glasbo posluša, kaj dela v prostem času itn. Če nič od tega ne pomaga pa podari bolj splošna, vendar inovativna darila. Namesto božičnih nogavic in šampona iz najbližje drogerije, se malce potrudi in najdi kakšno naravno kozmetiko. O tem pa več v naslednjem odstavku.

Ideje za naravna božična darila.

Če nekomu kupiš naravno milo, leseno krtačo ali pa majico iz recikliranega materiala, boš širila miselnost o zmanjševanju odpadkov. Če takšno darilo kupiš nekomu, ki zaenkrat še ne nakupuje trajnostno, bo morda spoznal, da so te izdelki odlični in bo tudi sam začel kupovati bolj trajnostno. Tu ti bom dala nekaj linkov do teh trgovin: https://www.kokopoko.si/, https://www.facebook.com/trajnostnaursha, https://poket.si/.

Podariš lahko tudi nekaj, kar si sama naredila. Znaš šivati? Uporabi stare materiale in sešij kakšno igračko ali okrasno blazino. Si ustvarjalna? Uporabi star papir in ga predelaj v novega (pomagaj si z YouTube) in napiši lepo željo, ali pa odtisni nanj kakšno grafiko. Izdelaj okrasek za božično drevo, ki bo obdarovancu v večni spomin.

Ideje za božična darila poišči pri slovenskih ustvarjalcih.

S tem boš podprla majhnega podjetnika ali ustvarjalca, ki v svoje izdelke vlaga veliko ljubezni, truda in nenazadnje denarja. Vsakdo bo cenil recimo tradicionalni slovenski izdelek. Tudi sama sem ena od podjetnikov, ki se preživljajo s prodajo na spletu, in ker se vrtim v teh vodah, poznam resnično veliko izjemnih slovenskih trgovinic s čudovitimi izdelki za darila.

Linki do trgovin kje sem tudi sama kupila darila https://mimossa.si/, https://www.facebook.com/groups/266921614331891,https://my-box.si/?fbclid=IwAR24VdbGvmnQ_CIYhBclo0fJgKj7enbQQnNKj2gNDfTifbcsW61dtnttU5c

Zdaj pa hitro prebrskaj, kaj ponujajo slovenske spletne strani in socialna omrežja! Če želiš, si lahko tukaj ogledaš, kakšni unikatni izdelki se nahajajo v moji trgovini. Prav vsakega od njih kvačkam z ljubeznijo!

Na spodnjem obrazcu pa se lahko prijaviš na moje e-novičke in prejemala boš vse novosti, ki se dogajajo pod »mojo streho«.

Brskaj med kategorijami zapisov

O Marji

zate in za tvojega dojenčka kvačkam iz naravnega eko bombaža  košare za prespane noči in spočite dni.

Izpostavljeno

Košara za spanje Natur enobarvna

25,00

Prijavi se na Marjine e-novičke!

Že v prvi novički te čakata kar dve presenečenji! Koda za 10% popust pri prvem nakupu in unikaten priročnik z nasveti za spanje dojenčka. Vedno znova pa bo v tvoje e-poštni predalnik prispela tudi kakšna nova ugodnost.

.