fbpx

Za vsa naročila nad 80 € brezplačna poštnina.

Za vsa naročila nad 80 € brezplačna poštnina.

Ideje za božično fotografiranje

Ideje za božično fotografiranje boš lahko uporabila za fotografiranje prvega Božiča, ki ga boste preživeli skupaj. Ker vem, kako dragocen spomin so fotografije dojenčkovega prvega božiča, ti pokažem nekaj idej in nasvetov, skozi katere boš, kar sama doma, z malce partnerjeve pomoči, ustvarila tako lepe fotografije, da jih boš že isti dan poslala v razvijanje.

To je tisti proces, pri katerem dobiš fotografijo na papir in jo potem vstaviš v album. Se še spomniš? 

Najprej nekaj splošnih nasvetov o fotografiranju dojenčkov, preden začneš:

  • Uporabi naravno svetlobo: luči lahko na fotografiji ustvarijo nenaravno barvo svetlobe, ki zmanjša kvaliteto fotografije. Fotografiraj blizu velikega okna, vendar pazi, da sonce ne sije neposredno na »sceno«.
  • Pri roki imej asistenta: ta ti bo pomagal pri zabavanju in premikanju dojenčka ter rekvizitov.
  • Ne rabiš drage kamere: novejši telefoni imajo odlično kamero za takšne fotografije. Bolj kot kamera, je pomembna dobra svetloba.
  • Če je tvoj dojenček še čisto majhen, ga nahrani, zvišaj temperaturo v stanovanju, skratka ustvari atmosfero pri kateri bo zaspal in boš lahko ustvarila čudovite fotografije.
  • Izberi božične rekvizite in začni!

Naj povem še nekaj. Fotografije v tem blogu so le za vzorec in ideje. Ne rabiš jih kopirat in ne rabiš vseh rekvizitov, ki so na njih. Prepusti se svoji domišljiji in uporabi, tisto kar imaš.

Če želiš pa si lahko v moji spletni trgovini ogledaš košare za dojenčke, kapice in dekorativne košare, ki jih lahko uporabiš kot rekvizite, saj imajo čudovit tradicionalen in topel pridih.

KAJ POTREBUJEŠ DA BODO IDEJE ZA BOŽIČNO FOTOGRAFIRANJE ZAŽIVELE?

  • Telefon s kamero
  • Neposredno naravno svetlobo
  • Božično dekoracijo in lučke
  • Košaro za dojenčka (lahko je tudi Marjina košara)
  • Odlično je tudi, če imaš majhno božičkovo kapico – NAJ TE PRESENETIM! KVAČKANO BOŽIČNO KAPICO LAHKO OSVOJIŠ, ČE SODELUJEŠ V NAGRADNI IGRI NA MOJEM INSTAGRAM PROFILU IN FACEBOOK STRANI!

SLIKA BOŽIČNE KAPICE

No pa začnimo z idejami!

DOJENČEK V KOŠARI

C:\Users\Kaja\Downloads\pexels-владимир-васильев-5146180.jpg
Moja prva božična fotografija
Ideja za božično fotografiranje v košari.

To idejo lahko uporabimo pri čisto majhnem dojenčku, ali pa pri tistem malo večjem korenjaku. Okoli košare nastavimo božične lučke, okraske in pa za mehkejši občutek, mehko in toplo tkanino. Lahko je odeja, preproga, okrasna blazina ali nekaj podobnega. K takšnem ambientu se vedno lepo podajo lesene površine, ki ustvarijo občutek topline. Za takšno fotografijo lahko uporabiš tudi Marjino košaro.

NOVOROJENČKOV PRVI BOŽIČ

Novorojenčka je najlažje fotografirati spečega, zato ga najprej obleči v pajac, nato pa ustvari mirno in tiho atmosfero. Pajac uskladi s čudovito kapico. Ni nujno, da je kapica božična. Če se ti ne bo posrečilo v nagradni igri, lahko uporabiš navadno kapico, vendar na fotografijo dodaš nekaj božičnih okraskov. Kvačkane kapice najdeš v moji spletni trgovini. V ozadju naj bo mehka odeja, v roki pa lahko tvoj malček drži okrasek, svoje prvo darilo, ali pa kartico z napisom »prvi božič« (npr. Nikin prvi božič).

BOŽIČNE LUČKE

Božične lučke vedno ustvarijo čudovit efekt na fotografiji. Z njimi lahko hitro in preprosto ustvarimo božično atmosfero. Lahko jih damo dojenčku v roke in fotografiramo njegove začudene reakcije (spontane fotografije so meni vedno najljubše). V tem primeru svetujem lučke na baterije in ne tiste, ki jih vklopimo v vtičnico. Lahko pa lučke obesimo v ozadje, v ospredje pa dojenčka postavimo na mehko odejo in ga poskušamo nasmejati in zabavati. Lahko mu damo v roke tudi kakšno igračo ali božično dekoracijo. Da bo vse skupaj še bolj praznično, uporabimo božične barve, kot so rdeča, zelena in zlata. Pri takšni fotografiji vedno pazi na to, kaj je v ozadju. Lahko je lepa stena, obesiš pa lahko tudi kakšno odejo. Odmakni vse stvari, ki ne sodijo k sceni.

PRED BOŽIČNIM DREVESOM

Zagotovo si želiš slikati svojega malčka pred njegovim prvim božičnim drevesom. To lahko narediš na različne načine. Lahko kombiniraš s tisto prvo idejo – v košari. Lahko mu nadeneš čudovito kapico in ga obdaš z darili, ki se nahajajo pod smrekico. Lahko ga položiš na mehko odejo pred smrekico in ga slikaš iz ptičje perspektive, na kateri se vidi le nekaj vejic smrečice. Vedno pa njegova oblačila prilagodi barvi božičnih okraskov,

To so preproste ideje za božično fotografiranj s katerimi boš ovekovečila dojenčkov prvi božič. Takšna fotografija bo lahko čudovito darilo ob božiču nekoč v njegovi odraslosti. Ne pozabi, da lahko nekatere rekvizite za božično fotografiranje, dobiš v spletni trgovini . Vendar pa to niso le rekviziti, ampak uporabni izdelki, ki bodo tebi in dojenčku olajšali prve mesece skupnega življenja.

Tebi in tvoji družini želim čudovite praznične dni in srečno 2022!

Brskaj med kategorijami zapisov

O Marji

zate in za tvojega dojenčka kvačkam iz naravnega eko bombaža  košare za prespane noči in spočite dni.

Izpostavljeno

Košara za spanje Natur enobarvna

25,00

Prijavi se na Marjine e-novičke!

Že v prvi novički te čakata kar dve presenečenji! Koda za 10% popust pri prvem nakupu in unikaten priročnik z nasveti za spanje dojenčka. Vedno znova pa bo v tvoje e-poštni predalnik prispela tudi kakšna nova ugodnost.

.